Агрегатор новин Заліщик в Інтернеті

Заліщанщина туристична та спортивна

У мальовничому куточку Заліщанщини - урочищі Червоне - 11-12 серпня уже четвертий рік поспіль проводився міжобласний Червоногородський турнір з волейболу на перехідний кубок «Урочища Червоне».

Метою даного турніру є розвиток фізичної культури і спорту, формування здорового способу життя, підвищення рівня спортивної майстерності (визначити найсильніші збірні команди турніру) та ознайомлення учасників і гостей змагань з історико-культурною спадщиною Заліщицького району, популяризувати активний відпочинок в урочищі Червоне.

Організатори турніру – депутат районної ради та директор РКП «Заліщицьке туристичне бюро» Віктор Ігорович Кучер, Заліщицька районна рада, головний суддя турніру Борис Іванович Шипітка – приурочили змагання річниці Незалежності України.

На офіційній церемонії відкриття вступне слово було надане організатору – директору РКП «Заліщицьке туристичне бюро» В.І.Кучеру. Учасників турніру привітав директор районного комунального фізкультурно-спортивного товариства «Колос» І.С.Мамалига та головний суддя турніру Б.І.Шипітка, після чого була представлена суддівська колегія у складі: Б.І.Шипітка – головний суддя турніру, В.Пелих – суддя ІІ кат., М.Пелих – суддя ІІ категорії.

Детальніше про турнір розповідає його організатор В.І.Кучер:

- На жаль, як для самих учасників, так і для вболівальників, не всі запрошені команди змогли приїхати. Причина - несприятливі погодні умови (дощ став уже традицією турніру), а також той факт, що зараз сезон відпусток, і, нарешті, економічний фактор. У змаганнях все ж взяли участь команди: «Сапсан – молодіжна», «Сапсан – ветерани» (м.Чортків), «ЧНУ» (м.Чернівці), «Victory» (с.Нирків), «ВКН» (с.Виноградне), «ЗахідРемБуд» (м.Бурштин), «Представництво Тернопільщини» (м.Тернопіль).

У перервах між іграми у вечірній програмі розважали учасників турніру, гостей та туристів-відвідувачів урочища своїми номерами у середньовічних костюмах та обладунках, показуючи різні елементи бою та вогняне шоу, учасники клубу боєвих мистецтв «Берсарк» м.Чернівці.

Також в кінці першого дня змагань організатори запросили учасників і гостей турніру на святкову вечерю, розважальну програму та дискотеку. Участь у ній взяли колектив Заліщанщини, вихованці Заліщицького районного Будинку дитячої та юнацької творчості, лауреати, переможці всеукраїнських міжнародних конкурсів, квартет «Мальви» під керівництвом Л.А.Іліщук.

На другий день турніру відбувся фінал – свято спортивного азарту, боротьби за призові місця, за результатами кругової системи змагань. Першість уже другий рік підряд здобула Чернівецька команда «ЧНУ», друге і третє відповідно «ЗахідРемБуд» (м.Бурштин) і «Виноградне». Команди відзначені пам’ятними сувенірами за участь у турнірі, а також переможці отримали перехідний кубок, медалі, грамоти, дипломи. Від засновника та організатора турніру Віктора Кучера, директора РКП «Заліщицьке туристичне бюро» команда ЧНУ за перше місце отримала в подарунок сплав на катамарані по Дністру.

Турнір виявився надзвичайно цікавим, оскільки команди, що брали в ньому участь, відзначалися високим рівнем підготовки, досвідом та неабияким азартом. Наступного року відбудеться п’ятий, ювілейний турнір серед чоловічих команд. І знову ж таки у мальовничому краї - перлині Заліщицького району, але ще з більшим спортивним азартом. Хочеться привернути увагу до таких спортивних змагань меценатів, громадськість та - найголовніше – молодь, залучати її до спорту, до культурного відпочинку. Адже даний турнір не тільки спортивне свято, а й гарний відпочинок в урочищі Червоне.

<

Віктор КУЧЕР
На світлині:
під час змагань

Газета "Колос", №69-70 від 23 серпня 2012 року

Читайте також

Пошук

Система Orphus