Агрегатор новин Заліщик в Інтернеті

Медичний фенікс і траса майбутнього

У той день біля привабливих, наче щойно зданих в експлуатацію приміщень поліклініки і окремих корпусів районної лікарні панувала якась особлива, дуже світла й добра аура. Здавалося, мов та міфічна птиця – фенікс, що з попелу відродилася, постав із сірого минулого оновлений медичний мікрорайон. За неповних 8 місяців у цьому місці сталися значні позитивні зміни. Тому й серця людські випромінювали якесь внутрішнє тепло та енергію. З кожним днем оновлюється й набуває нових обрисів найбільший і, я б сказала, найголовніший корпус центральної районної лікарні – роботи проводяться наскільки швидко, що інколи й дивуєшся, якими темпами усе можна змінити.

Керівництво району і лікарні чекали на приїзд Володимира Демішкана – голови Державної служби автомобільних доріг України, який мав визначити об’єм робіт щодо оновлення центральної дороги в місті. В очікуванні цієї робочої поїздки бліц-інтерв’ю для газети дав головний лікар Заліщицької районної центральної комунальної лікарні Василь Романюк.

- Напевно не одного з нас відвідували і супроводжували думки про те, що може зробити одна багата людина, яка хоче докласти свої фінансові зусилля до таких грандіозних змін на краще.

- Так, як прислужується своєму краєві наш земляк Дмитро Фірташ, подібних йому ще не було. Одна особа так докорінно змінила медичний заклад. Звичайно, роботи виконують майстри-будівельники, але вирішують все кошти, які спрямовує і вкладає в лікарню Дмитро Васильович.

Так от, завершено внутрішні роботи в приймально-діагностичному, пологовому і реанімаційному відділеннях – це в добудованому новому корпусі, а в хірургічному і терапевтичному тривають роботи: перекриття між першим і другим поверхами, перестінки в палатах. Одночасно йде заміна перекриття даху, внутрішня штукатурка, проводиться опалення.

Відділення швидкої допомоги уже в новому приміщенні. Встановлено сучасне обладнання й у пральні. У дитячому корпусі все укомплектовано м’яким і твердим інвентарем, як і в поліклініці. Уже три місяці дитяче відділення, жіноча консультація і фізкабінет функціонують у сучасних, гарно оснащених приміщеннях, а також інфекційне відділення.

Йде впорядкування прилеглої території – за поліклінікою для стоянки автомобілів прокладають бруківку.

Поки ми спілкувалися з Василем Михайловичем, приїхав Володимир Демішкан – голова Державної служби автомобільних доріг України, за ним – очільник області Валентин Хоптян. Їх зустрічали голови РДА і райради Олег Барчук та Іван Дрозд, міський голова Володимир Бенев’ят.

Відбулася зацікавлена розмова, суть якої зводилася до того, що в місті треба оновити центральну дорогу, а коштів на це немає. «Весь транзитний транспорт рухається центром міста, а ми хочемо зробити тут оазис», - сказав міський голова. Високопосадовець з Києва відразу захотів подивитися, в якому стані центральна дорога, яка її протяжність, тому й проїхав з районним керівництвом центром Заліщиків від моста, що через Дністер до залізничного переїзду.
Ключовим моментом розмови було те, що дорога центральна є державного значення, а бордюри і тротуари належать міській раді. А покриття нове треба стелити і на дороги, і на тротуари, замінивши всі бордюри. Володимир Демішкан зацікавився дорогою, яка веде на центральну площу, адже вона також потребує ремонту, а належить міськраді. Було обговорено й цю проблему: на сесії міськради депутати, мабуть, погодяться на передачу цього кусочка шосе на баланс держави, тоді й вона буде належно впорядкована, адже міська влада не може зарадити цій проблемі через нестачу коштів.

Під час робочого візиту до Заліщиків столичного високопосадовця спільно із обласним очільником, а також головою служби автомобільних доріг в області Миколою Гнатівим було домовлено, що при сприятливій погоді і належній допомозі в районі служби Державтоінспекції (створення умов для оперативної і якісної роботи) до 1 червня планують виконати намічене по оновленню центральної державної дороги, а також тротуарів і бордюрів. Міркування та пропозиції районних та міського очільників підтримав й голова ОДА, котрий зацікавлений в тому, щоб південні ворота області мали відповідно впорядковану і довговічну трасу.

Звернувшись до обласного начальника автодоріг Миколи Гнатіва, Володимир Федорович зізнався: «Це дорого коштує для мене, тому якщо лікарню планують здати до 1 липня, то з дорогою треба впоратися швидше».

“ТзОВ “Технобудцентр” вже розпочав роботи по оновленню центральної дороги, - сказав начальник філії “Заліщицька ДЕД” Михайло Харук.

Сподіваємось, що ця розмова буде мати ефективне продовження і омріяний фінал: дороги в Заліщиках будуть європейського штибу.

Ольга Личук

Газета "Колос", №39-40 від 11 травня 2012 року

Читайте також

Пошук

Система Orphus